Onsdag d. 30 oktober kl 20 i Metronomen

Forrygende klaver for 4 hænder.

De to pianister, russiske Aleksander Vaulin og og danske Lise Hanskov udviser sublimt nordiskrussisk samarbejde, når de sidder på samme klaverbænk, og genopvækker musik af den farverige polskjødiske komponist og klavervirtuos, Moritz Moszkowski. Han levede sidst i 1800tallet og skrev musik i et krydsfelt mellem Liszt og Rachmaninov, helt forrygende.

Koncerten præsenteres af musihistoriker og forfatter til talrige komponistbiografier, Mogens Wenzel Andreasen og duo’en vil desuden spille værker af den store finske komponist, Jean Sibelius

Billetter a 50 kr v indgangen, vin i baren

Onsdag 13. november kl 20

Katrine Gislinge, Bent Sørensen – og Rachmaninov

Komponisten Bent Sørensen og pianisten Katrine Gislinge fandt for nogle år siden sammen musikalsk, som privat. De 2 stjerne og prisbestrøede musikere har forrygende travlt, og befinder sig ofte i hver sit hjørne af verden.

Vi har fået en sjælden mulighed for at samle dem til en spektakulær, men uformel musikaften med musik og snak bl.a. om den russiske musik i relation til den musik, Bent skaber og Katrine er sublim fortolker af og – om Rachmaninovs kæmpehænder – og sonater, Katrine spiller nr 2.

Koncerten præsenteres af musikhistoriker og forfatter, Mogens Wenzel Andreasen.

Billetter a 100 kr ved indgangen, vin i baren

Søndag d. 15. december kl 15

Nordisk-Russisk Musikforening afslutter sin efterårssæson 2019 med en overraskelse !
Søndag d. 15. december kl 15 i Metronomen på Frederiksberg

Sopranen Yana Kleyn kommer vi først til at høre til foråret, da hun har måtte melde fra.
I stedet har vi besluttet at lade foreningens bestyrelse træde i karakter som det, de er – nemlig pragtfulde musikere.

Holdet består af 4 pianister, 2 violinister, en sopran, en domraspiller og – en russisk bjørn – og vi inviterer tilmed udvalgte hemmelige gæster ind. Der er lagt op til en overdådig koncert, programmet kommer udelukkende til at bestå af indsmigrende, sørgelige, dramatiske, kælne og fyrige …..ekstranumre!!

Klaverstykker af Scriabin, sange af Rachmaninov og mange andre af de store russisk komponister vil være repræsenterede, balalajka og domrasoloer, klaver- og violinduoér og meget, meget mere Vi ved næsten ikke selv, hvad der kommer til at ske – Kom og vær med til noget ikke helt sædvanligt Foreningens sprechstallmeister, musihistoriker og forfatter, Mogens Wenzel Andreasen, vil holde styr på tropperne og helt sikkert også åbne vores sanser for nye sider af de kendte ekstranumre.

Metrostationen Axel Møllers Have ligger lige for døren til Metronomen

Billetter a 50 kr v indgangen, vin og vand til 20 kr i baren