Kom til foredrag med Mikkel Thrane Lassen, der har skrevet den største danske biografi om den berømte sovjetiske komponist, Dmitrij Sjostakovitj. Bogen fik fem stjerner i Politiken sidste år.

I løbet af foredraget vil I også få mulighed for at nyde musikalske indslag fra den russiske pianist, Polina Fradkina, der vil spille Sjostakovitsj’s musikstykker.

Hvis I vil læse mere om Mikkel Thrane Lassens biografi om Sjostakovitsj, kan I finde en anmeldelse af bogen fra Politiken her: https://politiken.dk/kultur/boger/boganmeldelser/faglitteratur_boger/art8618216/Forfatteren-sparer-ikke-sin-l%C3%A6ser-for-h%C3%A5rrejsende-detaljer-i-ny-biografi-om-russisk-komponist

Om bogen og Mikkel Thrane Lassen:

Ingen komponist i det 20. århundrede var i højere grad såvel et produkt som et gidsel af sin politiske samtid end den sovjetiske komponist Dmitrij Sjostakovitj. Men Sjostakovitj var først og fremmest en komponist, der gerne ville have lov til at skrive sin egen musik. Det var en hårfin balance, Sjostakovitsj var konstant bange, og havde en færdig pakket kuffert stående i tilfælde han skulle blive arresteret og ført bort.

Mikkel Thrane Lassen har skrevet den største biografi på dansk om Sovjetunionens mest betydningsfulde komponist, som handler om hans private og offentlige liv, om hans værk, og om hvordan opfattelsen af ham i både Øst og Vest konstant har skiftet og fortsat er under forandring.

Mikkel Thrane Lassen (f. 1971) er cand.mag. i historie og religion, forfatter og lektor. Han har tidligere udgivet bøger om Italiens historie og om Europas historie i perioden 1814-1914.

 

Om Polina Fradkina:

Den russiske pianist Polina er sammen med sin mand flygtet til Danmark på grund af krigen i Ukraine. Hun er uddannet fra Sankt Petersburg og Tel Aviv og har givet koncerter i mange lande.

KØB BILLET HER!